על פי חוק, לאחר שאדם מגיש בקשה ליישוב סכסוך, אמורות להתקיים עד 4 פגישות ביחידת הסיוע, כאשר הפגישה הראשונה היא פגישת מידע בלבד.
לפגישה מגיעים אך ורק בני הזוג ועובדת סוציאלית מטעם יחידת הסיוע. ומטרתה לקבל ולתת מידע ראשוני על התא המשפחתי וסיבות הסכסוך.
שלוש הפגישות הבאות אמורות להיות בליווי עורך דין, ומטרתן על פי חוק לנסות להביא את הצדדים להסכמות.
בפועל, במרבית המקרים מתקיימת אך ורק הפגישה הראשונה, שלאחריה העובד הסוציאלי נותן לבני הזוג את האפשרות – או להמשיך בהליכים משפטיים, או לפנות למגשר ולהגיע להסכמות לגבי כל הסוגיות העולות מהגירושין.
במידה ובוחרים בני הזוג להמשיך להליך גישורי כלשהו, יכולים בהסכמה להאריך את תקופת עיכוב ההליכים, על מנת שיוכלו לנהל את הגישור בלי האיום של הגשת תביעות משפטיות על ידי אחד מהם.
חשוב להדגיש ולציין, שגם הפגישה הראשונה, למרות חזותה התמימה, משפיעה רבות על המשך ניהול ההליכים, והנאמר בה עלול להכריע את המשך ההתנהלות בין בני הזוג, הן בתוך ההליך הגישורי והן בניהול סכסוך משפטי.
שיחה עם העובדת הסוציאלית היא שיחה המתנהלת בשפה מעט שונה מהשפה היום-יומית שלנו כהורים, בני זוג ואנשי קריירה. משפטים פשוטים לכאורה כגון: תיאור שעות העבודה של אב או אם, או לחילופין דיון "פשוט" בסוגיות רכושיות, מתפרשים באופן שונה מהרגיל על ידי העובדת הסוציאלית, וכן מעבירים מידע שלא במתכוון גם לבן או בת הזוג שלי, ועל כן יש לנהוג במשנה זהירות לפני ותוך כדי ההליכים ביחידת הסיוע, ולהיות מלווים על ידי עורך דין, ש"יתרגם" את האמירות היום יומיות שלנו או את דרך העברת המידע לשפה שלא תפגע בנו בהמשך.
חשוב לציין ולהדגיש הדגשה יתרה, כי למרות שחל חיסיון על פי דין על כל מה שקורה ביחידת הסיוע, הרי שהדברים באופן טבעי רחוקים מלהיות חסויים, הן מתוקף תפקידה של העובדת הסוציאלית, שפעמים רבות נדרשת להעביר המלצות לבית המשפט על סמך המידע שהיא מקבלת מבני הזוג – וחשוב לציין שהמלצות אלה ילוו את התיק המשפטי לאורך כל ניהול ההליכים, ולא רק למטרת הפגישות ביחידת הסיוע, ויש בהן להשפיע רבות על ההחלטות השיפוטיות, והן משיקול של חשיפת מידע לצד השני, שיכול להשתמש בו נגדי.
שירותי ליווי והדרכה ביחידות הסיוע
משרדנו מלווה אותך לאורך כל התהליכים, החל משלב הגשת הבקשה ליישוב הסכסוך, הן באופן השיח אל מול יחידות הסיוע, תוך כדי הכוונה צמודה ועריכת סימולציות, על מנת להבטיח אפשרות למנף את התהליכים ביחידת הסיוע ולאחריהם לתוצאה המתאימה ביותר עבורך, בד בבד עם ההכוונה והבטחת השמירה על האינטרסים המשפטיים והמשפחתיים.
בנוסף, כולל הליווי גם מענה למצוקות מיידיות, כגון: שמירת קשר עם ילדיך, הבטחת תשלומי מזונות או מניעה של הברחת נכסים, על מנת להבטיח שלא ייעשו צעדים חד צדדיים במשך תקופת עיכוב ההליכים והתהליכים ביחדת הסיוע, שימנעו ממך בעתיד למצות את זכויותיך או לחילופין יצרו מצוקה זמנית שתשפיע או תיצור יתרון לא הוגן בהליכי המשא ומתן.