ניהול הליכים בתיקי גירושין דורש הן הופעה בבתי דין רבניים והן הופעה בבתי המשפט לענייני משפחה, כאשר מדובר בשתי ערכאות שונות מאוד בתכליתן, בדרך ובאופי ההתנהלות של הדיון בהן, גם מצדו של עורך הדין וגם מצדו של הלקוח.
בבתי המשפט לענייני משפחה הרוב המוחלט של המשקל בניהול התיק נופל על כתפו של עורך הדין ודורש חשיבה מהירה, ייצוגיות, מקצועיות, ידע, וכן דורש את היכולת לצפות מראש את הצפוי להתרחש ואת העלול להתרחש באולם בית המשפט ולהתכונן לכך בהתאם וכן דורש מעורך הדין יכולת שליטה במתרחש באולם – פעמים רבות עד כדי הובלת הדיון בפועל, למרות נוכחותו הדומיננטית של השופט.
בבית הדין הרבני רוב המשקל מוטל על הלקוח, מכיוון שהוא מתנהל ופוסק על פי הלכות יהודיות הכפופות לדין האזרחי ועל פי הלכות אלה יש לשמוע את בעל הדין עצמו ולא להסתמך על שלוחיו, כלומר על עורך הדין.
מכיוון שבפועל רוב התקשורת של הדיינים היא מול הלקוח, ההכנה לבית הדין הרבני חייבת להיות מאוד אינטנסיבית ומדוייקת ומכוונת למטרות המוגדרות בהליך המשפטי.
לפני כל הופעה בערכאה שיפוטית, בין אם בבית המשפט לענייני משפחה ובין אם בבית הדין הרבני, אני מקפידה להכין את הלקוח, לבצע סימולציות, להדריך אותו כיצד עליו להתנהל, כיצד עליו לדבר, כיצד עליו לפנות לשופט ובעיקר לתאר לו מה צפוי לקרות באולם, מתוך ההבנה שמדובר בסיטואציה מאוד מלחיצה ללקוח, שפעמים רבות גורמת ללחץ, לאיבוד עשתונות, לשכחה או לפחד.
אני מוצאת שהכנה למתרחש באולם, כשהיא נעשית בצורה טובה ויסודית, מאיינת את כל גורמי הלחץ ומבטיחה השגת התוצאה הרצויה ללקוח.