87 אחוזים מתיקי הגירושין מסתיימים בהסכמים ולא בפסק דין, כאשר ההסכם מקבל תוקף של פסק דין.
המשמעות היא, שהמערכת המשפטית ואף המערכת החברתית השכילו להבין שעדיף לסיים קשר זוגי בהסכם – זה מהיר יותר ובהחלט בריא יותר.
הסכמי גירושין הם התחום הקל ביותר מחד והקשה ביותר מאידך בדיני המשפחה.
הסכם עלול להיבנות ואף להתמוטט עקב ניסוח מוקפד או שגוי.
הסכם גירושין טוב יחזיק מעמד לאורך זמן, יפחית בהרבה את מספר הקונפליקטים בין בני הזוג ואת עוצמתם ויעניק להם כלים רבים להתמודד עם בעיות שיצוצו בעתיד.
ככל שעורך הדין מיומן יותר, מנוסה יותר ומלווה תיקים רבים ומורכבים יותר – כך הוא יוכל לזהות ולחזות טוב יותר על מה עלולים לצוץ קונפליקטים וידאג למנוע אותם מבעוד מועד.
הסכמי גירושין מאפשרים גמישות אשר איננה קיימת בפסקי דין. בהסכם גירושין אפשר להתפשר על סכום המזונות, להוון סכומים מסוימים תמורת סכומים אחרים וליצור מאזן רכושי שמבטיח את טובת הקטינים.
בהסכמים אפשר להגיע למתכונת שמתאימה לתא המשפחתי הספציפי, התחשבות מקסימלית בהכנסות הצדדים, ביכולות שלהם, באחריות ההורית שלהם וכמובן בחלוקת הרכוש.
לפעמים הרכוש מועט מדי מכדי לחלקו, ובמקרים אחרים יש רכוש רב ואיננו רוצים להגיע לפירוק מלא של כל נכס ונכס. בהסכמי גירושין יכולים לאזן נכס תמורת נכס, מזונות תמורת נכסים, ולהבטיח את עתיד הילדים דרך חלוקת הרכוש המשותף.
להסכמי גירושין יש חשיבות מכרעת.
בני זוג רבים מעדיפים לעשות הכול בהסכמה, וזהו בהחלט רצון טוב ומבורך, אך יש לנהוג באחריות כדי לא לפתוח פתח למלחמות עתידיות, שכמעט בוודאות יגיעו, במידה וההסכם לא מנוסח כראוי.
לעתים עם הגעתם לערכאה השיפוטית הם כותבים בכתב יד ההסכם או חלקים ממנו (עקב לחץ מצד השופט או הדיין שיגיעו להסכמות), ואינם מבינים את ההשלכות העתידיות שלו. אך כאשר בונים או חותמים על הסכם, יש לבחון בחינה מוקפדת ויתרה של ההשלכות העתידיות שלו ורצוי לעשות זאת עם עורך דין המתמחה בדיני משפחה, ולא "כדרך אגב" בשיח או בדיון משפטי.